A fost inaugurat în 10 aprilie 2008 şi este găzduit de clădirea primei şcoli primare din Sinaia. Edificiul a fost construit înainte de 1898, an în care compania care asigura paza Castelului Peleş a părăsit mica lor cazarmă, Centrul Cultural Carmen Sylvamutându-se în noile spaţii special construite pentru a cuprinde viitorul Batalion al Vânătorilor de Munte, care se înfiinţa în localitate. Clădirea eliberată, va fi reconstruită şi amenajată în şcoală mixtă cu patru clase, cu ateliere de lucru pentru băieţi şi pentru fete şi cu locuinţă pentru învăţător, devenind Şcoala primară Carmen Sylva (1899). Au fost astfel preluaţi toţi copiii care au învăţat până atunci sporadic, în chiliile mânăstirii, iar cursurile le predau doi învăţători, din care cel care semna scrisorile sub ,,Direcţiunea Şcoalei” era Sever Badea.
In prezent, Centrul Cultural ,,Carmen Sylva” dispune de o bibliotecă care are peste 45.000 de volume, cărţi de specialitate (filosofie, istorie, matematică, chimie, geografie, astrologie, etc.), literatură română, literatură universală, albume de artă, literatură pentru copii etc.. Aici se desfăsoară diverse activităţi literare (lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, dezbateri, workshopuri, etc).
Clubul Seniorilor este locul unde îşi petrec timpul liber sinăieni dar şi turişti. Locul este frecventat atât de domni cât şi de doamne şi se constituie într-un cadru familiar menit să-i bucure şi să-i ajute să socializeze.
Holul de primire are o recepţie unde cei care vin la centru obţin informaţiile necesare, despre cultură, învăţământ, geografia şi istoria oraşului Sinaia şi nu numai. Accesul spre etaj se face pe scară originală a clădirii, zonă foarte frumoasă de trecere.
Holul Carmen Sylva este o încăpere cu suprafaţa de aproximativ 60 mp, unde sunt expuse diferite piese vechi de mobilier, restaurate, care au aparţinut Casei de Cultură şi Şcolii George Enescu.
Sala George Enescu situată în partea de est, măsoară cca 70 mp, şi găzduieşte concerte, expuneri, conferinţe, audiţii etc.
Partea de sud a cladirii este rezervată personalităţilor expansive şi rebele, nonconformiste şi libere. Clubul Tinerilor este o încăperea luminoasă, primitoare şi veselă, mediu excelent pentru cercul de artă.

Parteneri

  • Contact

    Str. Mihail Kogalniceanu nr. 80
    Sinaia, Prahova
    Tel 0244 31 22 44
    contact@culturasinaia.ro